Մեկ չափաբաժնի էներգետիկ արժեքը
· Կալորեականություն՝ 230 կկալ
· Սպիտակուցներ՝ 14,6 գրամ
· Ճարպեր՝ 7,3 գրամ
· Ածխաջրեր՝ 29,1 գրամ
Բաղադրությունը (6 չափաբաժին)
1. Սոխ՝ 200 գրամ
2. Սխտոր՝ 2 պճեղ
3. Հավի արգանակ՝ 3 բաժակ
4. Բրոկոլի՝ 450 գրամ
5. Կաթ 2%-անոց՝ 2,5 բաժակ
6. Ցորենի ալյուր՝ 0,3 բաժակ
7. Աղացած սեւ պղպեղ՝ ¼ թեյի գդալ
8. Հալած պանիր՝ 230 գրամ
9. Բուսայուղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Միջին բարձրության կրակի վրա տաքացրած կաթսայի մեջ ձեթ լցրեք: Ավելացրեք մանր կտրատած սոխ և աղացած սխտոր, տապակեք 3 րոպե, մինչև սոխն ու սխտորը փափկեն: Ավելացրեք արգանակը և բրոկոլին: Եփեք միջին կրակի վրա 10 րոպե:
2. Տարայի մեջ խառնեք կաթն ու ալյուրն ու ավելացրեք ապուրին, ապա եփեք 5 րոպե՝ անընհատ խառնելով, մինչև ապուրը թանձրանա: Համեմեք աղ պղպեղով և վերցրեք կրակից:
3. Ավելացրեք պանիրը և խառնեք մինչև լրիվ հալվելը:
4. Ապուրի մեկ երրորդը կամ կեսը լցրեք հարիչի մեջ և հարեք այնքան, որ վերածվի խյուսի: Այնուհետև հարած խյուսը լցրեք կաթսայի մեջ և մատուցեք:
Նյութի աղբյուրը՝ eda.ru