Խյուս՝ բանջարեղենի փնջով

Ինչ է պետք

  • Բանջարեղեն — 200 գ.
  • Կաթ — 50 մլ
  • Սերուցքային կարագ — 5 գ.

 

Ինչպես պատրաստել

Այս խյուսը հնարավոր է պատրաստել  բանջարեղենի տարբեր տեսակների խառնուրդով, օրինակ՝ գազար, բազուկ, կաղամբ, կարտոֆիլ:  Հոսող ջրի տակ բանջարեղենը  լավ լվանալ, մանրացնել: Կաթսայի մեջ լցնել քիչ քանակությամբ ջուր ու ավելացնել բանջարեղենը, բացառությամբ  կարտոֆիլի: 10 րոպեից ավելացնել կարտոֆիլն ու շարունակել եփել:  Եփված զանգվածն անցկացնել քամիչով, ավելացնել կաթը, դարձյալ դնել կրակին ու եփել մոտ 2 րոպե: Վերջում պատրաստի խյուսի վրա ավելացնել կարագը:

 

Բարի ախորժակ