Ինչ է պետք
- Բանջարեղեն — 200 գ.
- Կաթ — 50 մլ
- Սերուցքային կարագ — 5 գ.
Ինչպես պատրաստել
Այս խյուսը հնարավոր է պատրաստել բանջարեղենի տարբեր տեսակների խառնուրդով, օրինակ՝ գազար, բազուկ, կաղամբ, կարտոֆիլ: Հոսող ջրի տակ բանջարեղենը լավ լվանալ, մանրացնել: Կաթսայի մեջ լցնել քիչ քանակությամբ ջուր ու ավելացնել բանջարեղենը, բացառությամբ կարտոֆիլի: 10 րոպեից ավելացնել կարտոֆիլն ու շարունակել եփել: Եփված զանգվածն անցկացնել քամիչով, ավելացնել կաթը, դարձյալ դնել կրակին ու եփել մոտ 2 րոպե: Վերջում պատրաստի խյուսի վրա ավելացնել կարագը:
Բարի ախորժակ