Ինչ է հարկավոր

 

Դդում (փափուկ մասը) - 400 գ

Կաթ - 2 բաժակ

Բրինձ - 0.5 բաժակ

Կարագ - 50 գ

Շաքարավազ - 0.5 ճաշի գդալ

Ինչ է հարկավոր

Կաթ- 0.5 լ

Հնդկաձավար- մի քանի գդալ

Կարագ- 1 թեյի  գդալ

Աղ- ըստ ճաշակի

 Ինչպես պատրաստել 

 Հնդկաձավարը հարկավոր է եփել ջրի մեջ: Կաթը լցնել առանձին կաթսայի մեջ, եռացնել:  Եփած հնդկաձավարը լցնել եռացրած կաթի մեջ, խառնել և մոտ  5 րոպե եռացնել:

 Հնդկաձավարի քանակը որոշվում է ըստ երեխայի նախասիրությունների: Եթե երեխան սիրում է թանձր ապուր, այդ դեպքում կարելի է մի փոքր շատ անել, բայց չպետք է մոռանալ, որ սա ապուր է, ոչ թե շիլա:

 Այնուհետև հարկավոր է ավելացնել մի քիչ կարագ և մի պտղունց աղ:

 Կաթով և հնդկաձավարով ապուրին գույն տալու համար կարելի է ավելացնել մի փոքր գազար: Եթե երեխան շատ փոքրիկ է և չի կարողանում լավ ծամել, ապուրը կարելի է մանրացնել բլենդերով (այսպես ապուրն ավելի փափուկ  կստացվի): Կաթով ապուրը չի կարելի մի քանի օր պահել սառնարանում, հետևաբար պետք է եփել այնքան, որ փոքրիկը կամ փոքրիկները միանգամից ապուրն ուտեն:

 

 

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ