Ինչ է հարկավոր
Դդմիկ - 80 գ
Բրոկկոլի - 80 գ
Հատիկավոր լոբի - 80 գ
Հորթի միս - 150 գ
Եռացրած ջուր - 200 մլ
Թարմ սամիթ
Ինչ է հարկավոր
Դդմիկ - 80 գ
Բրոկկոլի - 80 գ
Հատիկավոր լոբի - 80 գ
Հորթի միս - 150 գ
Եռացրած ջուր - 200 մլ
Թարմ սամիթ
Ինչ է հարկավոր
Կաթ- 0.5 լ
Հնդկաձավար- մի քանի գդալ
Կարագ- 1 թեյի գդալ
Աղ- ըստ ճաշակի
Ինչպես պատրաստել
Հնդկաձավարը հարկավոր է եփել ջրի մեջ: Կաթը լցնել առանձին կաթսայի մեջ, եռացնել: Եփած հնդկաձավարը լցնել եռացրած կաթի մեջ, խառնել և մոտ 5 րոպե եռացնել:
Հնդկաձավարի քանակը որոշվում է ըստ երեխայի նախասիրությունների: Եթե երեխան սիրում է թանձր ապուր, այդ դեպքում կարելի է մի փոքր շատ անել, բայց չպետք է մոռանալ, որ սա ապուր է, ոչ թե շիլա:
Այնուհետև հարկավոր է ավելացնել մի քիչ կարագ և մի պտղունց աղ:
Կաթով և հնդկաձավարով ապուրին գույն տալու համար կարելի է ավելացնել մի փոքր գազար: Եթե երեխան շատ փոքրիկ է և չի կարողանում լավ ծամել, ապուրը կարելի է մանրացնել բլենդերով (այսպես ապուրն ավելի փափուկ կստացվի): Կաթով ապուրը չի կարելի մի քանի օր պահել սառնարանում, հետևաբար պետք է եփել այնքան, որ փոքրիկը կամ փոքրիկները միանգամից ապուրն ուտեն:
Ինչ է հարկավոր
Գազար - կես հատ
Շաղգամ - կես հատ
Կաղամբ - 40 գ
Դդում կամ դդմիկ - 2 շերտ
Կաթնային արգանակ - 3 ճաշի գդալ
Կարագ - կես թեյի գդալ
Շաքարավազ
Աղ
Ինչ է հարկավոր
Բանջարեղեն (ըստ ցանկության) - 200 գ
Կաթ - 3-4 ճաշի գդալ
Կարագ - 6 գ
Ինչ է հարկավոր
Դդմիկ - 1 հատ
Կարտոֆիլ - 2 հատ
Լիմոնի հյութ - 1 թեյի գդալ
Բուսական յուղ - 1 թեյի գդալ
Կաթ - 1/2 բաժակ
Ձվի դեղնուց (լորի ձվի դեղնուց) - 1 հատ
Ինչ է հարկավոր
Կաթ - 1 լ
Ցորեն - 1 բաժակ
Դդում - 700 գ
Կարագ
Մեղր կամ շաքարավազ (հաշվի առնել փոքրիկի օրգանիզմի առանձնահատկությունը՝ ալերգիկ է, թե ոչ, տարիքն ու նախընտրությունը)