Ինչ է պետք.

40 գրամ կանաչ լոբի,  կանաչ սոխ,  կարագ,  կես  թեյի գդալ ալյուր, 1 թեյի գդալ բրինձ, 1 ճաշի գդալ կաթ,  1/4 հավկիթ, անանուխի եւ մաղադանոսի մի քանի տերեւ

Թեյը մարդկությանը հայտնի ամենատարածված  թարմացնող և ջերմացնող ըմպելիքներից է: Եվ ոչ միայն Անգլիայում կամ Արևելքում, այլ նաև ուրիշ երկրներում: Սակայն փոքրիկների համար պատրաստված թեյը պետք է որոշակի պահանջների բավարարի: Այդպես միայն ըմպելիքը փոքրիկի համար օգտակար կլինի:

Այս թխվածքը հենց այս սեզոնի համար է, երբ չկան թարմ մրգեր, սառցախցիկի պաշարն էլ վերջացած է: Հիմա ժամանակն է՝ բացելու տարատեսակ ջեմերի վերջին տարաներն ու պատրաստել մի խմորեղեն, որը ձեզնից ընդամենը 15 րոպե կպահանջի:

Կեռասը պարունակում է վիտամինների մի ամբողջություն, որոնք անհրաժեշտ են երեխայի հասակի ու զարգացման համար: Կեռասի հետ երեխայի օրգանիզմ են մտնում վիտամին А, С, В, Р և РР, ֆոսֆոր, երկաթ ու կալցիում: Այս հատապտուղի մեջ մեծ է յոդի, կալիումի, ածխաջրերի, օրգանական թթուների քանակությունը, սրանք կարգավորում են աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը: Կեռասը խորհուրդ են տալիս օգտագործել միզուղիների հիվանդությամբ տառապող երեխաներին:

Երեխայի սննդակարգում հավկիթն էական դեր ունի: Այն հարուստ է սպիտակուցներով ու  ամինաթթուներով:  Դեղնուցում շատ են A, D, E, B խմբի վիտամինները: Ձուն պարունակում է նաեւ հանքային նյութեր՝ ֆոսֆոր, ցինկ, ծծումբ, կալցիում, կալիում, մագնեզիում, երկաթ: Ֆոսֆորը կարեւոր է  նյարդային համակարգի և գլխուղեղի աշխատանքի համար:

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ