Ապուր- պյուրե 1-2 տարեկան երեխաների համար

Սնունդ

Բաղադրությունը.

Դդմիկ - ½ հատ

Կարտոֆիլ – 4 հատ

Հավի կրցքամիս- 1 կտոր կամ հավի բուդ- 1 հատ

Աղ

Ջուր

Պատրաստման եղանակը

Դդմիկը կարող է լինել եւ թարմ եւ սառեցված: Կտրտեք այն ոչ մեծ չափի խորանարդներով:

Բաղադրությունը.

Դդմիկ - ½ հատ

Կարտոֆիլ – 4 հատ

Հավի կրցքամիս- 1 կտոր կամ հավի բուդ- 1 հատ

Աղ

Ջուր

Պատրաստման եղանակը

Դդմիկը կարող է լինել եւ թարմ եւ սառեցված: Կտրտեք այն ոչ մեծ չափի խորանարդներով:

Եփեք հավի արգանակը: Կարող եք խաշել եւ հավի բուդ, բայց շատ փոքրիկների համար ավելի լավ է հավի կրծքամիս, առանց կաշվի: Այդպես ապուրն ավելի դիետիկ եւ թեթեւ կլինի:

Կարտոֆիլը նույպես կտրատեք խորանարդներով:

Հավը հանեք արգանակից, իսկ բանջարեղենը լցրեք արգանակի մեջ: Կարող եք ավելացնել մի քանի կտոր բուլղարական պղպեղ, եթե երեխան արդեն փորձել է այն ու կարողանում է ուտել:

Եփեք 40-50 րոպե, այնպես որ եւ կարտոֆիլը եւ դդմիկը լավ եփեն: Այդպես ապուր- պյուրեն ավելի նուրբ կստացվի:

Վերջում լցրեք ամբողջը հարիչի (բլենդերի) մեջ եւ հարեք մի քանի վայրկյան:

Ապուր- պյուրեն շատ հարմար է երեխային ճաշի ժամին կերակրելու համար:

Կարող եք նաեւ ավելացնել կտրատված սամիթ համի եւ բույրի համար: Բարի ախորժակ:

 

Գովազդ