Կաթով և գազարով ձվածեղ

Սնունդ

Պատրաստելու համար հարկավոր է.

Մեկ ձու,

¾ բաժակ կաթ,

Մեկ փոքր գազար,

Մեկ թեյի գդալ սերուցքային կարագ,

Աղ:

Պատրաստման եղանակը

Գազարը խոզանակով մանրակրկիտ  լվանալ, մաքրել, անցկացնել խոշոր քերիչով և  15 րոպե

Պատրաստելու համար հարկավոր է.

Մեկ ձու,

¾ բաժակ կաթ,

Մեկ փոքր գազար,

Մեկ թեյի գդալ սերուցքային կարագ,

Աղ:

Պատրաստման եղանակը

Գազարը խոզանակով մանրակրկիտ  լվանալ, մաքրել, անցկացնել խոշոր քերիչով և  15 րոպե եփել կես թեյի գդալ կարագում, փակ թավայում, մարմանդ կրակի վրա` պարբերաբար խառնելով: Հարկ եղած դեպքում ավելացնել մեկական թեյի գդալ կաթ:

Արդեն եփված գազարի վրա ավելացնել հարած ձուն և մնացած կաթը: Ավելացնել աղը և խառնել: Խառնուրդը  լցնել նախապես յուղապատված  ճենապակյա տարայի մեջ: Դնել ջրով ամանի մեջ և եփել գոլորշու վրա` ջուրը 20-25 րոպե մարմանդ եռացնելով:

Բարի ախորժակ:

Գովազդ