Դդումով եւ խնձորով յուրօրինակ մանկական ուտեստ

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

Դդում – 100 գրամ

Խնձոր – 1 հատ

Կաթ – 50 մլ

Սպիտակաձավար – 2 թ.գ.

Շաքարավազ – 1 թ.գ.

Հավկիթ – 1 հատ

Սերուցքային կարագ

Ինչպես պատրաստել

 

Կեղեւից ու սերմերից մաքրված դդումը լվանալ, կտրատել փոքր մասերի եւ կաթի մեջ եփել այնքան, որ գրեթե խաշված լինի:

Ինչ է հարկավոր

Դդում – 100 գրամ

Խնձոր – 1 հատ

Կաթ – 50 մլ

Սպիտակաձավար – 2 թ.գ.

Շաքարավազ – 1 թ.գ.

Հավկիթ – 1 հատ

Սերուցքային կարագ

Ինչպես պատրաստել

 

Կեղեւից ու սերմերից մաքրված դդումը լվանալ, կտրատել փոքր մասերի եւ կաթի մեջ եփել այնքան, որ գրեթե խաշված լինի:

Նույն տարայի մեջ լցնել կտրատած խնձորը եւ շարունակել եփել: Հետո հարկավոր է ավելացնել  սպիտակաձավարը ու ցածր կրակի վրա շարունակել եփել եւս 10 րոպե: Զանգվածը սառեցնել, ավելացնել շաքարավազը, հավկիթի դեղնուցի կեսը, խառնել, ապա ավելացնել նախապես հարած սպիտակուցը:  Զանգվածը լցնել տարայի մեջ եւ դնել ջեռոց: Եփել 10-15 րոպե: Մատուցելուց առաջ հալեցրած կարագ լցնել վրան:

 

Բարի ախորժակ

Գովազդ