Բրնձով և դդմով կաթնային շիլա՝ 1 տարեկանների համար

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

Բրինձ - 3 ճաշի գդալ (75գ),

Դդում -  50գ,

3/4 բա­ժակ ջուր - 150 մլ,

Կաթ - 1/4 բա­ժակ (50 մլ),

Կա­րագ - 5 գ.

Ծի­րա­նա­չիր կամ սա­լո­րա­չիր (1 մր­գից ստաց­ված)

Ինչ է հարկավոր

Բրինձ - 3 ճաշի գդալ (75գ),

Դդում -  50գ,

3/4 բա­ժակ ջուր - 150 մլ,

Կաթ - 1/4 բա­ժակ (50 մլ),

Կա­րագ - 5 գ.

Ծի­րա­նա­չիր կամ սա­լո­րա­չիր (1 մր­գից ստաց­ված)

 

Պատրաստման եղանակը

Լավ մաք­րած և լվա­ցած բրինձը ջրով ե­փել, 10-15 րո­պե ան­ց ա­վելաց­նել մաքր­ված և կտ­րատ­ված դդումը, ե­փել մինչև բո­լոր բա­ղադրա­մա­սե­րը լավ խաշվեն, ա­վե­լաց­նել եռա­ցող կաթը, կրա­կից վերց­նե­լուց հե­տո ա­վե­լաց­նել կա­րագն ու տրո­րել։ Հատկապես փորկապություն ու­նե­ցող ե­րե­խա­նե­րի հա­մար կա­րե­լի է շի­լայի մեջ բրն­ձի հետ միասին հենց սկզ­բից լավ լվա­ցած և մանր կտ­րատած ծի­րա­նա­չիր կամ սա­լո­րա­չիր ա­վե­լաց­նել։

 

Բարի ախորժակ

Գովազդ