Շատ համեղ ու օգտակար ապուր. պատրաստում ենք սպանախով

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

Հավ (ցանկալի է՝ տնական)

Սպանախ

Բլղուր

Սոխ

Թթու սալորաչիր

Ինչպես պատրաստել

Հանել հավի կաշին ու ճարպը, դնել կաթսայի մեջ և եփել այնքան, մինչեւ ջուրը կեռա:

Ինչ է հարկավոր

Հավ (ցանկալի է՝ տնական)

Սպանախ

Բլղուր

Սոխ

Թթու սալորաչիր

Ինչպես պատրաստել

Հանել հավի կաշին ու ճարպը, դնել կաթսայի մեջ և եփել այնքան, մինչեւ ջուրը կեռա:

Առաջին արգանակը թափել, դարձյալ լցնել համապատասխան քանակությամբ ջուր և շարունակել եփել:

 

Եփելուց հետո հավը  հանել ու մանրացնել:

Ոչ մեծ քանակությամբ բլղուրը լցնել արգանակի մեջ, ապա ավելացնել մաքրած ու լվացած գլուխ սոխն ու շարունակել եփել: Քիչ անց ավելացնել կտրատած սալորաչիրն ու սպանախը: Հատկապես սպանախը հարկավոր է այնպես կտրատել, որ փոքրիկը հեշտությամբ ծամի եւ կուլ տա:

 

Բարի ախորժակ

Գովազդ