Ինչ է հարկավոր
Հավ (ցանկալի է՝ տնական)
Սպանախ
Բլղուր
Սոխ
Թթու սալորաչիր
Ինչպես պատրաստել
Հանել հավի կաշին ու ճարպը, դնել կաթսայի մեջ և եփել այնքան, մինչեւ ջուրը կեռա:
Ինչ է հարկավոր
Հավ (ցանկալի է՝ տնական)
Սպանախ
Բլղուր
Սոխ
Թթու սալորաչիր
Ինչպես պատրաստել
Հանել հավի կաշին ու ճարպը, դնել կաթսայի մեջ և եփել այնքան, մինչեւ ջուրը կեռա:
Առաջին արգանակը թափել, դարձյալ լցնել համապատասխան քանակությամբ ջուր և շարունակել եփել:
Եփելուց հետո հավը հանել ու մանրացնել:
Ոչ մեծ քանակությամբ բլղուրը լցնել արգանակի մեջ, ապա ավելացնել մաքրած ու լվացած գլուխ սոխն ու շարունակել եփել: Քիչ անց ավելացնել կտրատած սալորաչիրն ու սպանախը: Հատկապես սպանախը հարկավոր է այնպես կտրատել, որ փոքրիկը հեշտությամբ ծամի եւ կուլ տա:
Բարի ախորժակ