Յոգուրտով թխվածքաբլիթ երեխաների համար

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

Յոգուրտ (բնական, առանց հավելումների) - 120 գ

Կարագ - 50 գ

Շաքարավազ - 2-3 ճաշի գդալ

Ալյուր - 200 գ

Փխրեցուցիչ - կես թեյի գդալ

Վանիլին

Աղ - մի պտղունց

 Ինչպես պատրաստել

Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Սենյակային ջերմաստիճանում փափկեցրած կարագը հարել յոգուրտի, շաքարավազի, աղի և վանիլինի հետ: Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և ստանալ խմոր: Եթե խմորը ստացվել է ջրիկ, հարկավոր է  ավելացնել ալյուր:

Խմորը հարկավոր է բացել, հարթեցնել մինչև 0.7-1.0 սմ բարակությամբ և կտրատել թխվածքաբլիթների ձևավոր սարքով: Կարելի է կտրատել նաև բաժակով կամ դանակով քառակուսիներ և եռանկյունիներ անել: Խմորը պետք չէ բացել շատ բարակ, քանի որ թխվածքաբլիթը կլինի չոր և պինդ:

Թխվածքաբլիթները հարկավոր է դասավորել թխելու համար նախատեսված թերթիկի վրա և թխել 15-20 րոպե, մինչև դառնա ոսկեգույն:

 

 

Բարի ախորժակ

Գովազդ