Հնդկահավով ու լոլիկով ապուր

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

 

Հնդկահավի փափկամիս

Լոլիկ - 1 հատ

Գազար - 1 հատ

Սոխ (գլուխ)-1 հատ

Բրինձ - 2 ճաշի գդալ

Թարմ կանաչի

 

Ինչպես պատրաստել

 

Հնդկահավի փափկամիսը հարկավոր է եփել մինչև փափկելը: Սոխը մաքրել, լվանալ և կտրատել մանր: Գազարը ևս լվանալ, անցկացնել մանր քերիչով: Այս ամենը եփել՝ ավելացնելով նաև բրինձը: 

Եփած միսը մանր կտրատել կամ անցկացնել մսաղացով: Լոլիկը հարկավոր է դնել եռացրած ջրի մեջ, թողնել այնքան, որ կեղևը հնարավոր լինի հեշտությամբ մաքրել: Այնուհետև կտրատել և շոգեխաշել փակ կափարիչով կաթսայի մեջ: Լոլիկին ավելացնել եփած միսն ու բրինձը և լցնել ապուրի մեջ: Հասցնել եռացման աստիճանի: Պատրաստված ապուրին աննշան աղ անել, ավելացնել կտրատած մաղադանոս:

 

 

Բարի ախորժակ

Գովազդ