Մրգապուր, որը հնարավոր է պատրաստել նաեւ սառեցված մրգերով

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

 

Խնձոր - 100 գ

Սև սալոր - 5 գ

Ջուր - 300 գ

Շաքարավազ - 40 գ

Հաղարջ - 20 գ

Կարտոֆիլի օսլա - 4 գ

 

Ինչպես պատրաստել

 

Խնձորը հարկավոր է լվանալ, մաքրել կեղևից, կտրատել բարակ շերտերի` հեռացնելով միջուկը: Հաղարջը լվանալ և քամել հյութը: Խնձորի կեղևները և հաղարջի մնացորդները լցնել ջրի մեջ և եփել: Այնուհետև պետք է քամել և այդ ջրի մեջ ավելացնել նախապես թրջած մանրացրած սև սալորը, շաքարավազն ու եռացնել: Ավելացնել նաև կարտոֆիլի օսլան` սառը ջրի մեջ լուծված: Նորից եռացնել և ավելացնել շերտերով կտրատած խնձորը: Կաթսան հանել կրակից, ավելացնել հաղարջի քամած հյութը, կափարիչով փակել կաթսան և թողնել: Քիչ ուշ կարող եք մատուցել:

 

 

Բարի ախորժակ

Գովազդ