Դդմիկով խյուս, որը պետք է պատրաստել կաթով

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր 

Դդմիկ - 1 հատ

Կարտոֆիլ - 2 հատ

Լիմոնի հյութ - 1 թեյի գդալ

Բուսական յուղ - 1 թեյի գդալ

Կաթ - 1/2 բաժակ

Ձվի դեղնուց (լորի ձվի դեղնուց) - 1 հատ

Ինչպես պատրաստել 

Դդմիկը և կարտոֆիլը հարկավոր է լվանալ, մաքրել կեղևը և կրկին լվանալ: Այնուհետև կտրատել խորանդաձև, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել եռացրած ջուրը այնքան, որ մի փոքր ծածկի բանջարեղենը: Եփել մարմանդ կրակի վրա 20 րոպե, մինչև կպատրաստվի: 

Բանջարեղենը հարկավոր է հանել ջրից և քամել քամիչով: Ավելացնել պինդ խաշած ձվի դեղնուցը, բուսական յուղը, կիտրոնի հյութը և լավ խառնել: Այնուհետև լցնել եռացրած տաք կաթը եւ մատուցել:

 

Բարի ախորժակ

 

Գովազդ