Սպիտակաձավարով ուտեստ (1-1.5 տարեկան փոքրիկների համար)

Սնունդ

 

Ինչ է հարկավոր

Սպիտակաձավար - 1 ճաշի գդալ

Ջուր - 2/3 բաժակ

Ձու

 

Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ

Կաթ - 0.5 բաժակ

Մրգային սիրոպ - 3 ճաշի գդալ

Մուրաբա - 1 ճաշի գդալ

Կարագ - 0.5 թեյի գդալ

Պաքսիմատ 

 

Ինչպես պատրաստել

Հարկավոր է ջուրը խառնել կաթի հետ, մի փոքր աղ անել և եռացնել: Անհրաժեշտ է դանդաղորեն ցանել սպիտակաձավարը` անընդհատ խառնելով և եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ 20 րոպե: Ավելացնել շաքարավազը և եփել մի փոքր ևս, որից հետո ավելացնել նաև ձվի դեղնուցը և կարագը: Բոլորը միասին լավ խառնել: Այնուհետև պետք է լցնել նախապես հարած ձվի սպիտակուցը: 

Անհրաժեշտ է կաղապարը պատել կարագով, ցանել պաքսիմատը և լցնել ստացված զանգվածը: Եփել ջեռոցում:

Մատուցելիս վրան լցնել մուրաբա կամ մրգային սիրոպ:

 

Բարի ախորժակ

 

Գովազդ