Ինչպես պատրաստել մարմելադ տանը

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

 

Կաթ - 1 բաժակ

Շաքարավազ կամ մեղր - 1 ճաշի գդալ

Դոնդող - 3 թեյի գդալ

Վանիլին

Ցանկության դեպքում` գունաներկ

 

Ինչպես պատրաստել

 

Կես բաժակ կաթը խառնել դոնդողի հետ: Հասցնել եռման աստիճանի` անընդհատ խառնելով, մինչև դոնդողն ամբողջությամբ լուծվի: Վերցնել կրակից և ավելացնել մնացած կաթը, շաքարավազը կամ մեղրը, վանիլինը, և եթե ցանկանում եք ստանալ որևէ գույն, ապա ավելացնել նաև կերակրի գունանյութ: Լավ խառնել, որպեսզի ստացվի համասեռ զանգված: Լցնել կաղապարների մեջ և սառեցնել 25 րոպե: 

Կաթնային մարմելադը պատրաստ է: 

Կարելի է դնել փակ տարայի մեջ և պահել սառնարանում մինչև 2 շաբաթ:

 

 

Բարի ախորժակ  

Գովազդ