Շատ արագ պատրաստվող կաթնաշոռով բլիթ դպրոցական նախաճաշի համար

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր 

Ալյուր - 0.5 բաժակ

Կաթ - 3/4 բաժակ

Կաթնաշոռ - 1/4 տուփ (50 գ)

Աղ

Ձու - 2 հատ

Շաքարավազ  - 2 թեյի գդալ

Բուսական յուղ - 1 ճաշի գդալ

 

Ինչպես պատրաստել

Հարկավոր է  1 ձուն և կաթը միասին հարել, այնուհետև անընդհատ խառնելով` աստիճանաբար լցնել ալյուրը, որպեսզի գնդիկներ չմնան: Ստացված ջրիկ խմորին ավելացնել աղ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ:

Հարկավոր է թավան պատել յուղով և բլիթները եփել տաք թավայի մեջ: Սառչելուց հետո դրանց վրա բարակ շերտով քսել ձվով և շաքարավազով կաթնաշոռը (կարելի է ավելացնել քերիչով անցկացված խնձոր կամ մանրացրած չամիչ), և փաթաթել խողովակաձև:

 

 

Բարի ախորժակ 

Գովազդ