Գազարով և դդմիկով խյուս

Սնունդ

Ինչ է հարկավոր

 

Գազար - 1 հատ

Դդմիկ - 1 հատ

Ձիթապտղի յուղ - 1 թեյի գդալ

Ինչպես պատրաստել

Բանջարեղենը հարկավոր է լվանալ, մաքրել և կտրատել ոչ մեծ կտորներով: Լցնել եռացրած ջրի մեջ: Եփել մոտավորապես 20 րոպե, մինչև պատրաստ կլինի: Դդմիկը հարկավոր է ավելացնել վերջում, քանի որ այն եփվում է 5-7 րոպեում: Աղ չավելացնել: 

Ջրից հանել բանջարեղենը, լցնել քամիչի մեջ, այնուհետև հարել բլենդերով: Ավելացնել ձիթայուղ: 

Խյուսը կարելի է պատրաստել տարբեր տեսակի բանջարեղեններով` կարտոֆիլ, դդմիկ, ծաղկակաղամբ, բրոկկոլի և այլն:

 

 

Բարի ախորժակ

Գովազդ