Ինչ է հարկավոր
Հնդկաձավար - 3-4 ճաշի գդալ
Կաթնաշոռ - 100 գ
Ձու - 2 հատ
Թթվասեր - 2 ճաշի գդալ
Շաքարավազ - 2 թեյի գդալ
Պաքսիմատ` ձևավորելու համար - մի փոքր
Կարագ` ամանը կարագապատելու համար - մի փոքր
Ինչպես պատրաստել
Հնդկաձավարը հարկավոր է եփել ջրի մեջ` առանց աղ և շաքարավազ ավելացնելու: Կաթնաշոռը հարկավոր է անցկացնել քամիչով:
Ամանի մեջ խառնել ձուն, շաքարավազը և թթվասերը: Ստացված զանգվածը բաժանել 2` 2/3 և 1/3 մասերի:
Խաշած հնդկաձավարին հարկավոր է ավելացնել կաթնաշոռը և թթվասերային զանգվածի 2/3 մասը:
Հրակայուն ամանը հարկավոր է կարագապատել և ցանել պաքսիմատ (եթե չկա` ալյուր): Այնուհետև լցնել հնդկաձավարով զանգվածը, որի վրա ավելացնել թթվասերային զանգվածի 1/3 մասը:
Եփել ջեռոցում 180 ջերմաստիճանի տակ` 20 րոպե:
Ջեռոցից հանելուց հետո թողնել, որ սառչի, որից հետո կտրատել բաժիններով:
Կարելի է մատուցել թթվասերով, ջեմով:
Բարի ախորժակ