Միկրոտարրերը` յոդը, երկաթը, ցինկը, պատասխանատու են ուղեղի լավ աշխատանքի համար: Յոդն ազդում է ինտելեկտի վրա: Երեխան ավելի լավ կսովորի և նորը հեշտ կյուրացնի, եթե օրգանիզմը մշտապես յոդ ստանա սննդի հետ կամ վիտամինային կոմպլեքսի միջոցով:

Գիտնականների ուսումնասիրություններով պարզվել է, որ յոդի բնական դեֆիցիտ ունեցող բնակավայրերում մարդկանց ինտելեկտն  առնվազն 15 տոկոսով ցածր է նման խնդիր չունեցող բնակավայրերի բնակիչների

Սև հաղարջով ժելեի պատրաստման համար հարկավոր է.

50 գրամ սև հաղարջ

1,5 ճաշի գդալ շաքարավազ

1 բաժակ ջուր

7 գրամ ժելատին:

Պատրաստման եղանակը.

Սև հաղարջը լավ լվանալ, ապա ցայել եռման ջրով: Տրորել և թանզիվով քամել հատապտուղների հյութը:

Հատապտուղների մնացուկի վրա եռման ջուր ավելացնել, մի քանի րոպե եփել,հետո մաղով անցկացնել:

Մեր օրերում դժվար է խուսափել տապակած կերակուրներից: Բացի այդ, երեխաներն էլ հաճախ սիրում են տապակած կերակրատեսակները` տապակած կարտոֆիլ, կոտլետ և այլն: Իհարկե, պետք չէ երեխային զրկել իր սիրելի կերակրատեսակներից, սակայն մյուս կողմից էլ տապակած կերակուրները երեխայի սննդացանկում պետք է հազվադեպ երևույթ լինեն, չի կարելի ամեն օր երեխային տապակած ուտեստ տալ:

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ