Մակարոնով կերակրատեսակները կշտացնող են ու պարունակում են բարդ ածխաջրեր, B խմբի վիտամիններ: Մակարոնով կերակրատեսակները երեխաները նաև շատ են սիրում: Ուստի կարող եք ընտանեկան մենյուն բազմազան դարձնել տարբեր տեսակի մակարոնային կերակրատեսակներով:

Մակարոնը պանրով պատրաստելու համար հարկավոր է խաշվող մակարոն շչակի տեսքով և հիսուն գրամ քերած պանիր, ցանկալի է պինդ տեսակի: Խաշված մակարոնի վրա ավելացնել մի կտոր կարագ, իսկ

Բաղադրությունը.

Կաթնաշոռ – 180-200 գրամ

Ձու – 1 հատ

Ալյուր – 3-4 ճաշի գդալ

Շաքարավազ – 1-2 ճաշի գդալ, ըստ ճաշակի

Թարմ կամ սառեցված բալ, առանց կտի: կարող է նաեւ ուրիշ հատապտուղ լինել

Շաքարավազ – 1 ճաշի գդալ, բալի համար

Կռախմալ – ½ թեյի գդալ:

Պատրաստման եղանակը.

Սա հիանալի այլընտրանք է դդումով ապուրին: Եթե երեխան չի սիրում դդումով ապուր, ապա կարող եք առաջարկել դդումով կեքս, որում կան դդումի բոլոր օգտակար  նյութերը, սակայն որը չունի ապուրին հատուկ համը:

Հարկավոր է.

Դդումի միջուկ (փափկամաս)- 400 գրամ

Ձու- 2 հատ,

Ալյուր- 2  ճաշի գդալ

Շաքարավազ-  1 ճաշի գդալ

Բաղադրությունը

1. Խնձոր-1հատ

2. Շաքարի օշարակ - 2 թեյի գդալ

3.Բրինձ – 2 ճաշի գդալ

4. Կաթ – ½ բաժակ

5. Ջուր – Մեկ բաժակ

Այսպիսի ապուր կարելի է պատրաստել տարբեր հատապտուղներից, ըստ ճաշակի: Մրգերը լցնում եք կաթսայի մեջ եւ

Չնայած բադրիջանի բազմաթիվ օգտակար հատկություններին, շատ երեխաներ չեն սիրում այս բանջարեղենը: Ուստի մայրիկները ստիպված հորինում են բազմազան հետաքրքիր բաղադրատոմսեր, օրինակ, պանրով լցոնված բադրիջանը, որը, հավանաբար դուր կգա ձեր ընտանիքի բոլոր անդամներին:

Պանրով լցոնված բադրիջան պատրաստելը շատ հեշտ է, և ամենակարևորը` արագ:

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ