Բանանով մուս 3-6 տարեկան երեխաների համար

Սնունդ

Բանանով մուս պատրաստելու համար հարկավոր է.

  • 120 գրամ բանան
  • 7 գրամ ժելատին
  • 1,5 ճաշի գդալ շաքարավազ
  • 1 թեյի գդալ լիմոնի հյութ:

Պատրաստման եղանակը

Բանանով մուս պատրաստելու համար հարկավոր է.

  • 120 գրամ բանան
  • 7 գրամ ժելատին
  • 1,5 ճաշի գդալ շաքարավազ
  • 1 թեյի գդալ լիմոնի հյութ:

Պատրաստման եղանակը

Բանանի միջուկը պետք է տրորել 10 գրամ շաքարավազի հետ մինչև համասեռ զանգված կստացվի:

Մնացած շաքարավազով պետք է սիրոպ պատրաստել ու հասցնել եռման ջերմաստիճանի:

Այնուհետև սիրոպին ավելացնել ժելատին, որը նախապես հարկավոր է թրջել 30 րոպեով:

Խառնել ու էլի հասցնել եռման ջարմաստիճանի:

Ավելացնել լիմոնի հյութը, խառնել և սառեցնել մինչև 40-50 աստիճան:

Շաքարավազի հետ տրորված բանանն ավելացնել խառնուրդին և լավ խառնել: Լավ հարել, լցնել ամանի կամ կաղապարի մեջ և դնել սառնարան: Սառելուց հետո մատուցել:

Բարի ախորժակ:

Գովազդ