Կեքս կանաչ ոլոռով

Սնունդ

Հարկավոր է.

Սերուցքային կարագ- 2 ճաշի գդալ,

Ձու- 2 հատ,

Գլուխ սոխ- 1 գլուխ,

100 գրամ  կանաչ ոլոռ,

4 ճաշի գդալ կաթ,

Աղ:

Պատրաստման եղանակը.

Հարկավոր է.

Սերուցքային կարագ- 2 ճաշի գդալ,

Ձու- 2 հատ,

Գլուխ սոխ- 1 գլուխ,

100 գրամ  կանաչ ոլոռ,

4 ճաշի գդալ կաթ,

Աղ:

Պատրաստման եղանակը.

Սոխը մաքրել, մանր կտրատել, վարդագույնի հասցնել նախապես դաղված կարագի մեջ: Ավելացնել ոլոռը, մի պտղունց աղ, խառնել: Թավայի բերանը փակել և մարմանդ կրակի վրա եփել  10 րոպե:  Թողնել որ սառչի:

Ձուն հարել կաթի հետ:  Խառնուրդին ավելացնել արդեն սառած ոլորռը և սոխը, լավ խառնել: Յուղապատել կեքսի 8 ֆորմաները ներսի կողմից, ապա դրանց մեջ լցնել ոլոռով խառնուրդը:

Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Տարաները դնել ջեռոցը և թողնել 10 րոպե՝ մինչև որ ձուն ուռչի, իսկ կեքսը պատվի ոսկեգույն շերտով:  Պատրաստի կեքսերը հանել ջեռոցից, թողնել սառչի, ապա մատուցել:

Բարի ախորժակ:

 

Գովազդ