Արագ պատրաստվող կարկանդակ կեֆիրով

Սնունդ

Խմորի համար անհրաժեշտ է

 

Կեֆիր - 1 բաժակ

Ալյուր - 4 բաժակ

Ձու - 2 հատ

Բուսական յուղ - 2 ճաշի գդալ

Սոդա - 1 թեյի գդալ

Շաքարավազ - 2 թեյի գդալ

Աղ -1 թեյի գդալ

 

Միջուկի համար անհրաժեշտ է

 

Ձու - 6 հատ

Կանաչ սոխ

Աղ

Աղացած պղպեղ (ցանկության դեպքում` մի փոքր) 

 

Ինչպես պատրաստել միջուկը

 

Եփած ձուն և կանաչ սոխը մանր կտրատել և աղ անել՝ ըստ ճաշակի: Եթե միջուկը փոքր-ինչ փխրուն է, կարելի է մի փոքր հալած կարագ ավելացնել: Ավելացնել աղացած պղպեղ` ըստ ցանկության:

 

Ինչպես պատրաստել խմորը`

 

Կեֆիրը դատարկել տարայի մեջ, ավելացնել սոդա, խառնել և սպասել: Երբ կեֆիրն այլևս չի փրփրում, ավելացնել աղ, շաքարավազ, բուսական յուղ և ձու: Հարկավոր է հարել պատառաքաղով` աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը: Հունցել փափուկ խմոր: Այն պետք է ստացվի միատարր և չկպչի ձեռքերին:

Խմորը հարկավոր է բաժանել փոքր մասերի, այնուհետև բացել, մեջտեղում դնել միջուկը և կարկանդակի ձև տալ: Եփել լավ եռացրած բուսական յուղի մեջ:

 

 

Բարի ախորժակ 

Գովազդ