Հավի սրտով կերակրատեսակ

Սնունդ

Մեկ չափաբաժնի էներգետիկ արժեքը

· Կալորեականություն՝ 891 կկալ

· Սպիտակուցներ՝ 44.8 գրամ

· Ճարպեր՝ 70.9 գրամ

· Ածխաջրեր՝ 20.2 գրամ

 

Անհրաժեշտ է՝

Հավի սիրտ- 500գ

Սերուցք (20%-անոց)- 200 մլ

Սոխ- 1 հատ

Գազար- 1 հատ

Մանրացված սամիթ՝ ըստ ճաշակի

Սխտոր- 4 պճեղ

Աղ՝ ըստ ճաշակի

Բուսական յուղ- 50 մլ

 

Պատրաստման եղանակը

1. Տաքացված թավայի մեջ լցնել բուսական յուղը, ապա ավելացնել բարակ, կիսալուսնաձեւ կտրատած սոխը: Տապակել մի քանի րոպե՝ անընդհատ խառնելով:

2. Ավելացնել մանր քերիչով անցկացրած գազարը եւ սոխի հետ 5 րոպե տապակել:

3. Ավելացնել մանր քերիչով անցկացրած սխտորը, եւ զանգվածը, հանգիստ խառնելով, տապակել 2 րոպե, մինչեւ զգացվի տապակած սխտորի հոտը:

4. Զանգվածին ավելացնել մաքուր լվացված հավի սրտերը, խառնել, ավելացնել աղ եւ սերուցք:

5. Շոգեխաշել ուտեստը 20 րոպե, մինչեւ սրտերը եփվեն:

6. Ավելացնել սամիթ, խառնել եւ 5 րոպե թողնել թույլ կրակին:

Բարի ախորժակ

                                                               Նյութի աղբյուրը՝ eda,ru

Գովազդ