Ինչպե՞ս պատրաստել ոզնու տեսքով քաղցր կարկանդակ

Սնունդ

Պատրաստման տևողությունը՝ 3 ժ. 40 ր

Քաշը՝ 100 գրամ

Կալորիականությունը՝ 326 կկալ

Սպիտակուց՝ 10 գրամ

Ճարպ՝ 15 գրամ

Ածխաջուր՝ 39 գրամ

 

Անհրաժեշտ է՝

 

Ալյուր՝ 800 դրամ

Վանիլին՝ 25 գրամ

Փխրեցուցիչ՝ 25 գրամ

Ձու՝ 3 հատ

Շաքարավազ՝ 250 գրամ

Կաթնաշոռ՝ 600 գրամ

Ձիթայուղ՝ 220 գրամ

 

 

Պատրաստման եղանակը՝

 

Քայլ 1.

Սկզբում պետք է պատրաստել խմորը: Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել վանիլին, ձեթն ավելացնել աստիճանաբար, նույն կերպ նաև կաթնաշոռը: Ալյուրը փխրեցուցիչի հետ խառնել, ավելացնել երկու զանգվածները և հունցել խմորը: Ծածկել պոլիէթիլենային տոպրակով և 3 ժամ պահել սառնարանում:

 

 

 

  

  

Քայլ 2.

Խմորից կտրել ոչ այնքան մեծ կտոր ու ստանալ ոզնու մարմնի ձև:

 

 

  

 

  

 

Քայլ 3.

Առանձնացնել միևնույն երկարությամբ քաղցր ձողիկներ կամ խմորից թխել երկար ձողիկներ:

 

 

 

  

 

 

 

Քայլ 4.

Մտցնել ձողիկները խմորի մեջ այնպես, որ ստացվեն «ոզնու փշեր»:

 

 

 

  

 

Քայլ 5.

Ստացված զանգվածը 20-25 րոպե թխել վառարանում՝ 180º ջերմաստիճանով:

 

 


 

 

Քայլ 6.

Ոզնու աչքերը ստանալու համար օգտագործեք հաղարջ, ձիթապտուղ կամ ցանկացած մթերք, որը հարմար կլինի:

 

 

 

 

Բարի ախորժակ

 

Գովազդ