Վարսակով թխվածքաբլիթ

Սնունդ

Ի՞նչ է պետք

  • 1 հավկիթ
  • 1 ճ. գ. շաքարավազ
  • 5 բաժակ վարսակի փաթիլներ
  • 5 բաժակ վարսակի ալյուր
  • 0,5 թ.գ. սոդա
  • չամիչ

 

Ինչպե՞ս պատրաստել

Հավկիթը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել վարսակի փաթիլները, խառնել ու 3-4 րոպե թողնել, որ փափկի: Ավելացնել սոդան, վարսակի ալյուրն ու չամիչը և լավ հարել: Խմորը թողնել 10 րոպե, որպեսզի «հանգստանա», այնուհետև ճաշի գդալի չափսով գնդերը շարել ջեռոցի՝ հատուկ թղթե թաղանթով ծածկված թավայի  վրա: Եփել 15-20 րոպե`180 աստիճանի ներքո:

 

Բարի ախորժակ