Ինչ է պետք
Կաթնաշոռ - 200 գրամ
Սերուցքային կարագ - 10 գրամ (կամ թթվասեր - 20 գրամ)
Հավկիթ - 1 հատ
Շաքարավազ - 1 ճաշի գդալ
Ալյուր - 50 գրամ
Շաքարի փոշի - 1 թեյի գդալԻնչպես պատրաստել
Ինչ է պետք
Կաթնաշոռ - 200 գրամ
Սերուցքային կարագ - 10 գրամ (կամ թթվասեր - 20 գրամ)
Հավկիթ - 1 հատ
Շաքարավազ - 1 ճաշի գդալ
Ալյուր - 50 գրամ
Շաքարի փոշի - 1 թեյի գդալ
Ինչպես պատրաստել
Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով կամ մանր անցքերով քամիչով, ավելացնել հավկիթը, շաքարավազը, ալյուրը եւ լավ խառնել: Պատրաստված զանգվածը սեղմել, թաթախել ալյուրի մեջ եւ կտրատել կամ գնդիկներ պատրաստել: Յուրաքանչյուր կտորը կամ գնդիկը լցնել եռացող ջրի մեջ եւ եփել 5-6 րոպե:
Պատրաստի պելմենիները հանել ջրից քափքաշով, դնել ափսեի մեջ, ցանել շաքարի փոշի եւ մատուցել կարագով կամ թթվասերով:
Բարի ախորժակ