Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Ծաղկակաղամբ – 1 փունջ
Դդմիկ – ½ հատ
Ձիթապտղի ձեթ – ¼ թեյի գդալ
Ձու
Պատրաստման եղանակը
Լվանում ենք դդմիկը և հեռացնում սերմերը, բաժանում խորանարդիկների: Ծաղկակաղամբը ևս լվանում ենք, բաժանում մասերի։ Ձուն խաշում ենք 3 րոպե, ապա դուրս բերում ջրից, մաքրում և առանձնացնում դեղնուցը: Ծաղկակաղամբն ու դդմիկը տեղափոխում ենք կաթսայի մեջ, թողնում դանդաղ կրակի վրա մոտ 10 րոպե: Դրանից հետո արգանակը լցնում ենք բաժակի մեջ, իսկ բանջարեղենին ավելացնում դեղնուցն ու ձիթապտղի ձեթը, հարում բլենդերով: Ստացված խյուսը նոսրացնում ենք արգանակով:
Բարի ախորժակ