Բոլորին է հայտնի, որ թթվասերը եւ հատկապես կաթնաշոռը շատ վիտամինային են:  Դրանք մեծ քանակությամբ կալցիում են պարունակում, ինչը շատ օգտակար է փոքրիկի օրգանիզմի՝ հատկապես ոսկորների ու ատամների համար: Այն դասվում է ամենաօգտակար մթերքների շարքին: Պարունակում է 12 վիտամին՝ А, D, С, В խմբի:

Նախ՝  լավ կլինի՝ գնեք տվյալ օրվա արտադրության թթվասերի ու կաթնաշոռի խառնուրդ: Իհարկե, եթե այն ժամկետի մեջ է,

Ապուրը նախատեսված է 6-7 ամսական և ավելի բարձր տարիքի փոքրիկների համար

Հարկավոր է.

1 կանաչ խնձոր

Դդումի մեկ շերտ

Կես թեյի գդալ սերուցքային կարագ

1 թեյի գդալ շաքարաջուր:

Գազարը պարունակում է վիտամին B, C, PP, K, E, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, յոդ, քրոմ, ցինկ, ֆտոր, բայց գազարի գլխավոր արժեքր կարոտինի պարունակություն ն է, որն օրգանիզմում վերածվում է վիտամին A-ի, որն էլ անհրաժեշտ է երեխայի նորմալ աճի համար:

Ուստի արդեն ութ ամսական հասակից սկսած փոքրիկին կարելի է տալ գազարով պյուրե որպես հավելյալ կերակրատեսակ: Իսկ հետագայում  գազարով և այլ բանջարեղեններով ապուր կարելի է տալ:

Գազարով ապուր եփելու համար նախ հարկավոր է գազարը ճիշտ մաքրել և լվանալ. նախ պետք է լվանալ խոզանակով, հոսող ջրի տակ,

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ