Բոլորին է հայտնի, որ թթվասերը եւ հատկապես կաթնաշոռը շատ վիտամինային են:  Դրանք մեծ քանակությամբ կալցիում են պարունակում, ինչը շատ օգտակար է փոքրիկի օրգանիզմի՝ հատկապես ոսկորների ու ատամների համար: Այն դասվում է ամենաօգտակար մթերքների շարքին: Պարունակում է 12 վիտամին՝ А, D, С, В խմբի:

Նախ՝  լավ կլինի՝ գնեք տվյալ օրվա արտադրության թթվասերի ու կաթնաշոռի խառնուրդ: Իհարկե, եթե այն ժամկետի մեջ է,

Տանձը փոքրիկի համար շատ օգտակար մթերք է, այն կարելի է փոքրիկին տալ սկսած յոթ ամսական հասակից, սակայն նախապես ստուգելով փոքրիկի օրգանիզմի արձագանքը նոր մթերքին: Սկսեք կես թեյի գդալ պյուրեից, եթե  խնդիրներ չառաջանան, աստիճանաբար քանակն ավելացրեք:

Տանձը պարունակում է վիտամին C, A, PP, B1, B2, ֆոլաթթու, կարոտին, պեկտիններ, բջջանյութ, հանքային աղեր:

Տանձով պյուրեն նպաստում է մարսողությանը, լավացնում է երիկամների և լյարդի աշխատանքը:

Հարկավոր  է ընտրել քաղցր տեսակի տանձ կանաչ կեղևով և համասեռ միջուկով: Միրգն ընտրելուց հետո հարկավոր է այն լավ լվանալ,

Կերակրատեսակը նախատեսված է 9 ամսական և ավելի բարձր տարիքի երեխաների համար:

Հարկավոր է.

Հնդկահավի փափկամիս- 50 գրամ,

Բրինձ- 2 ճաշի գդալ,

Գազարը պարունակում է վիտամին B, C, PP, K, E, երկաթ, ֆոսֆոր, մագնիում, յոդ, քրոմ, ցինկ, ֆտոր, բայց գազարի գլխավոր արժեքր կարոտինի պարունակություն ն է, որն օրգանիզմում վերածվում է վիտամին A-ի, որն էլ անհրաժեշտ է երեխայի նորմալ աճի համար:

Ուստի արդեն ութ ամսական հասակից սկսած փոքրիկին կարելի է տալ գազարով պյուրե որպես հավելյալ կերակրատեսակ: Իսկ հետագայում  գազարով և այլ բանջարեղեններով ապուր կարելի է տալ:

Գազարով ապուր եփելու համար նախ հարկավոր է գազարը ճիշտ մաքրել և լվանալ. նախ պետք է լվանալ խոզանակով, հոսող ջրի տակ,

Նախատեսված է  11 ամսական և ավելի բարձր տարիքի երեխաների համար:

Հարկավոր է.

Կաթնաշոռ-50 գրամ,

Դդում- 30 գրամ,

Խնձոր- կես հատ:

Պատրաստման եղանակը.

Հարկավոր է.

1 միջին չափսի բազուկ,

1 ճաշի գդալ թթվասեր,

½ թեյի գդալ ձեթ,

Մի քիչ կանաչի,

½ թեյի գդալ լիմոնի հյութ,

Աղ:

Պատրաստման եղանակը.

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ