Խնձորով և գազարով ապուր

Սնունդ

Այս ապուրը կարելի է տալ  մանկիկին սկսած 6-7 ամսական հասակից

Բաղադրությունը

Գազար-120 գրամ

Խնձոր-120 գրամ

Շաքարավազ-1 թեյի գդալ

Կաթ- 250 մլ

Սերուցքային կարագ- 0,5 թեյի գդալ

Ցորենի ալյուր- 5 գրամ

Այս ապուրը կարելի է տալ  մանկիկին սկսած 6-7 ամսական հասակից

Բաղադրությունը

Գազար-120 գրամ

Խնձոր-120 գրամ

Շաքարավազ-1 թեյի գդալ

Կաթ- 250 մլ

Սերուցքային կարագ- 0,5 թեյի գդալ

Ցորենի ալյուր- 5 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Գազարը մաքրել, լվանալ, խաշել և անցկացնել մաղով:

Խնձորը լավ լվանալ, հեռացնել կեղևը և կորիզները և մանրացնել քերիչով կամ էլ մի փոքր շոգեխաշել և անցկացնել մաղով:

Սոուսը պատրաստելու համար հարկավոր է ալյուրը խառնել կաթին, հասցնել եռման աստիճանի, եռացնել 3-4 րոպե, ավելացնել կարագը:

Խնձորի և գազարի քերուկները խառնել, ավելացնել սոուսը և էլի խառնել, որ ստացվի միատար զանգված:

Մեկ տարեկանից բարձր երեխաների համար ապուրում կարելի է ավելացնել նաև լոռամրգի` այն տրորելով և խառնելով խնձորի ու գազարի քերուկներին:

Բարի ախորժակ

Գովազդ