Հավելյալ սննդի բաղադրատոմսեր․ բրնձով կաթնային շիլա

Սնունդ

Բրինձ՝ 1-2 ճաշի գդալ (25-50 գ), (հավելյալ սնուցումը սկսելու առաջին շաբաթվա ընթացքում բրնձի քանակը 1 ճաշի գդալից աստիճանաբար ավելացնել մինչև 2 ճաշի գդալ)

1/4 բաժակ ջուր (50 մլ)

1/4 բաժակ կաթ (50 մլ)

Կարագ՝ 2,5 գ կամ բուսական յուղ՝ 1/2 թեյի գդալ

 

Լավ մաքրած և լվացած բրինձը ջրով եփել, այնուհետև հարել կամ անցկացնել մաղով, այնպես, որ շիլան համասեռ դառնա, ավելացնել եռացող կաթ, 2-3 րոպեների ընթացքում խառնելով նորից եռացնել և կրակից վերցնելուց հետո ավելացնել կարագ կամ բուսական յուղ։ Առաջին մի քանի օրը շիլան պետք է նոսր պատրաստել, հետո աստիճանաբար խտացնել, այնպես, որ շիլան գդալից չկաթի:

 

Բարի ախորժակ

 

Աղբյուրը՝ առողջապահության նախարարություն

Գովազդ