Գարնանային բանջարեղենով կրեմ-ապուր

Սնունդ

Պատրաստման տևողությունը՝ 1 ժամ

Կալորիականությունը՝ 50 կկալ

Սպիտակուց՝ 1 գրամ

Յուղայնություն՝ 1 գրամ

Ածխաջրեր՝ 4 գրամ

 

Անհրաժեշտ է՝

 

Բրոկոլի՝ 300 գրամ

Կարտոֆիլ՝ 200 գրամ

Դդմիկ՝ 60 գրամ

Ջուր՝ 1 լիտր

Կարագ

 

Պատրաստման եղանակը

 

Նախ պետք է բանջարեղենը լվանալ, մաքրել, կեղևազրկել, այնուհետև կտրատել միջին չափսի խորանարդիկներ։

 

Ջրով լի կաթսան դնել կրակի վրա ու եռացնել։

 

Կաթսայի մեջ լցնել կարտոֆիլը և եփել 15 րոպե։ Կրակը պետք է լինի միջին ուժգնության։

 

Այնուհետև կրակը դարձնել մարմանդ, իսկ կաթսայի մեջ ավելացնել բրոկոլին ու դդմիկը։ Եփել 15 րոպե։

 

Բանջարեղենը կաթսայից մեկ այլ ափսե տեղափոխեք և թողեք, որ սառչի։

 

Սառչելուց հետո բանջարեղենը հարեք բլենդերով մինչև դառնա խյուս։

 

Բանջարեղենային կրեմ-ապուրը պատրաստ է։ Մատուցելիս փոքր-ինչ տաքացնել, ավելացնել փոքր կտոր կարագ։

 

Բարի ախորժակ

 

Գովազդ