Բրնձով և բրոկկոլիով խյուս 6-12 ամսականների համար

6-12ամիս

Բրինձը և բրոկկոլին, լինելով հիպոալերգեն սննդատեսակներ, անվտանգ են երեխայի համար: Տալիս են փոքրիկին այն ամենն, ինչ անհրաժեշտ է նրա ֆիզիկական ճիշտ զարգացման համար: Առաջարկում ենք վերցնել՝

◾70-100 գ բրինձ

◾2 փունջ բրոկկոլի

◾Կես թեյի գդալ ձիթապտղի ձեթ

 

Խյուսի պատրաստման ընթացքը

Սննամթերքը լվանում ենք: Առաջին հերթին բրինձն ենք լցնում ջրի մեջ և սկսում եփման պրոցեսը: 14-15 րոպե անց ստուգում ենք բրնձի վիճակը: Ավելացնում ենք  մանրացված բրոկկոլին: Թողնում ենք ընդհանուր զանգվածը դանդաղ կրակին դեռ 6-7 րոպե: Հետո վերցնում ենք կրակի վրայից ու խառնում զանգվածին ձիթապտղի ձեթն ու հարում: Երեխայի խյուսը պատրաստ է:       

 

Բարի ախորժակ