Հարկավոր է՝
Կլոր բրինձ
Խնձոր
Դդում
Կաթ (կաթնախառնուրդ)
Ջուր
Պատրաստման եղանակը
Բրինձը հարկավոր է լվանալ մի քանի անգամ, այնուհետև վրան լցնել սառը ջուր և եփել միջին կրակի վրա:
Եռալուց հետո կրակը ցածրացնել և բրինձը եփել մարմանդ կրակի վրա`տարայի բերանը փակ, մինչև ջուրը կգոլորշանա:
Խնձորն ու դդումը լվանալ, մաքրել կեղևը և կտրատել մանր կտորներով: Շիլային ավելացնել կտրատած խնձորն ու դդումը, եփել ևս 5-7 րոպե, ապա ավելացնել կաթն ու թողնել՝ եռա, ապա անջատել կրակը։ Փոքր-ինչ հովանալուն պես բլենդերով հարել և մատուցել։
Բարի ախորժակ