Ինչպես պատրաստել մարմելադե Գամմի արջուկներ

Գամմի արջուկները հայտնի են ողջ աշխարհում` մարմելադե ֆիգուրներ, գեղեցիկ և համեղ քաղցրավենիք` պատրաստված  հատապտղի, մրգերի և բանջարեղենի բնական հյութից, որը նաև օգտակար է: 

Ինչ է հարկավոր

Մրգային կամ բանջարեղենային թարմ հյութ - 1.5 բաժակ

Դոնդող - 4 ճաշի գդալ

Մեղր - 2-4 ճաշի գդալ (կախված, թե ինչքան քաղցր եք ցանկանում լինի)

Վանիլային փոշի - ըստ ցանկության: 

Ինչպես պատրաստել

Հյութը լցնել ոչ մեծ կաթսայի մեջ: Ավելացնել դոնդողը և թողնել մի քանի րոպե: Երբ դոնդողը բարձրանա, հարկավոր է խառնել: Կաթսան դնել մարմանդ կրակի վրա և տաքացնել մինչև եռալը. դոնդողը պետք է ամբողջովին լուծվի, իսկ հյութը լինի փոքր-ինչ պինդ: Ավելացնել մեղր և վանիլին:

 Զանգվածը լցնել արջուկի տեսքով կաղապարների մեջ և սառեցնել 2-3 ժամվա ընթացքում:

Պատրաստված մարմելադը հերմետիկ տարաներով  կարելի է պահել սառնարանում 2-3 շաբաթ:

 Հյութերի գույները 

Մարմելադի հիմքը մրգային և բանջարեղենային հյութերն են, որոնք մարմելադին տալիս են յուրահատուկ բնական գույն:

Ահա, թե որ մրգերից ու բանջարեղեններից ինչ գույն կարելի է ստանալ.

 Վարդագույն - ճակնդեղ, ելակ, գազար և մի փոքր կիտրոնի հյութ:

Նարնջագույն - գազար, նարինջ, իմբիր և մի փոքր մանգոյի հյութ:

Դեղին - դեղին պղպեղ, դեղին ճակնդեղ, դեղին տանձ, դեղին խնձոր և մի փոքր կիտրոնի հյութ:

Կանաչ - կաղամբ, կիվի, վարունգ, կանաչ խնձոր, կանաչ խաղող:

Մանուշակագույն - մանուշակագույն կաղամբ, մորի, հապալաս, ճակնդեղի և խնձորի որոշ տեսակներ, մուգ գույնի խաղող:

 Բարի ախորժակ