Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Գազար – 1 հատ (մեծ)
Խնձոր – 1 հատ (միջին)
Սպիտակաձավար – 1 ճաշի գդալ
Կաթ – 100 մլ
Պատրաստման ընթացքը
Առաջին հերթին խաշում ենք գազարը և անցկացնում մանր քերիչով։ Քերած գազարը խառնում ենք կաթի հետ ու ավելացնում սպիտակաձավարը։ Զանգվածը լավ խառնելուց հետո դնում ենք գազօջախին։ Անընդհատ խառնելով հասցնում ենք այն եռման աստիճանի և հանում կրակի վրայից։ Հաջորդիվ քերում ենք խնձորն ու լցնում եփված զանգվածի վրա՝ շարունակելով եփել։ Հենց բոլոր բաղադրիչները փափկում են, վերցնում ենք կրակի վրայից, հարում ու մատուցում։
Բարի ախորժակ



