Ծննդաբերությունից հետո ճիշտ սնվելը երեխայի առողջության գրավականներից է: Այդ իսկ պատճառով կարևոր է, որ մայրիկները պահպանեն հատուկ հետծննդաբերական դիետան:
Մի քանի խորհուրդ հետծննդաբերական սննդակարգի մասին
- Նվազագույնի հասցրեք աղի օգտագործումը
- Հում կաթնաշոռը փոխարինեք դրանով պատրաստված բլիթներով
- Բազմազան դարձրեք հետծննդաբերական դիետան բանջարեղենային սուպերով, սալաթներով
- Սննդակարգում կրճատեք հատիկավորների և կաղամբի օգտագործումը
- Մսերից նախապատվությունը տվեք հորթի և նապաստակի մսին: Ծննդաբերությունից մեկ շաբաթ անց կարելի է ուտել նաև հավի միս և ձկնեղեն, բայց ոչ յուղային և ոչ կարմրամիս
Հետծննդաբերական դիետան չպետք է շատ սահմանափակումներ պարունակի: Եթե էկզոտիկ ինչ-որ բան եք ուզում, մի զրկեք Ձեզ:
Աստիճանաբար ընդլայնեք օգտագործվող սննդամթերքի տեսականին, միայն թե զգուշությամբ: Սկսեք մուգ հաց և լորի ձու օգտագործելուց: Եթե սննդակարգում փոփոխությունները չեն ազդում երեխայի վրա, կարելի է հանգսիտ շարունակել: Յուրաքանչյուր նոր մթերք սննդակարգում ընդգրկեք երկու օր ընդմիջումից հետո: