Արագ պատրաստվող հաց՝ թզով եւ պնդուկով

Բաղադրատոմսը նախատեսված է 2-ից բարձր տարիքի երեխաների համար։

Մեկ չափաբաժնի էներգետիկ արժեքը.

· Կալորեականություն՝ 609 կկալ

· Սպիտակուցներ՝ 13,2 գրամ

· Ճարպեր՝ 21,7 գրամ

· Ածխաջրեր՝ 92,4 գրամ

Անհրաժեշտ է․

Պնդուկ- 60 գրամ,

Նարնջի հյութ- ¾ բաժակ,

Թուզ- 190 գրամ,

Շաքարավազ- ½ բաժակ,

Բուսական յուղ- 2 ճ/գ,

Ձու- 1 հատ,

Ալյուր- 1,5 բաժակ,

Ձվի սպիտակուց- 1 հատ,

Աղ- ¼ թ/գ,

Սոդա- ½ թ/գ։

Պատրաստման եղանակը

1.Պնդուկը լցրեք թավայի մեջ եւ դրեք վառարանում (180 °C) 15 րոպե: Այնուհետեւ լցրեք չոր սրբչի վրա, տրորեք, որպեսզի կեղեւը դուրս գա, ապա մանր կտրատեք:

2.Թուզը մանր կտրատեք եւ լցրեք եռացրած նարնջի հյութի մեջ: Այսպես թողեք 15 րոպե:

3.Շաքարավազը, բուսական յուղը, ձուն, մեկ ձվի սպիտակուցը, նարնջի հյութի եւ թզի խառնուրդը հարեք:

4.Ալյուրի մեջ լցրեք աղ եւ սոդա, խառնեք, ապա մեջտեղում անցք բացեք, ստացված զանգվածը լցրեք մեջը եւ խմոր հունցեք:

5.Խմորը լցրեք կարագապատ թավայի մեջ, վրան շաղ տվեք մանրացված պնդուկ եւ դրեք վառարանում (180°C): 45 րոպե անց հացը պատրաստ կլինի:

Բարի ախորժակ

                                                                                                                  Նյութի աղբյուրը՝  eda.ru