Հատիկավորներից պատրաստված այս կոտլետը կարելի է մատուցել նաեւ 1 տարեկան փոքրիկին

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

2 ճաշի գդալ հատիկավոր՝ ըստ ճաշակի

Կես ձվի դեղնուց

1 թեյի գդալ ալյուր

1 թեյի գդալ սերուցքային կարագ

Հաճախ երեխային կերակրելը  դառնում է ընտանիքի անդամների գերխնդիրը: Հոգատար տատիկն ու սիրող մայրիկն այնքան են տարվում երեխային կերակրելով, որ մոռանում են մի շատ կարևոր հանգամանք՝ գուցե երեխան քաղցած չէ՞ և ուտել չի՞ ուզում: Ճ՞իշտ է,  արդյոք, այդ վարքը:

Սխալ 1.  Կերակրել ցանկացած գնով

Բոլոր մայրերին է հայտնի, որ կաթնաշոռը չափազանց կարեւոր սննդատեսակ է փոքրիկների համար: Այն պարունակում է կալցիում, ֆոսֆոր, կալիում, մագնիում, А, РР, В և С վիտամիններ: Կաթնաշոռն օգտակար է հատկապես ատամների, ոսկորների, մաշկի, մարսողության համար:

Բրոկոլին շատ օգտակար է բոլոր տարիքի մարդկանց համար:  Իսկ երեխայի սննդացանկում այն առավել քան անհրաժեշտ է, քանի որ.

  • Այն հիպոալերգիկ մթերք է և անվտանգ է նաև այն երեխաների համար, ովքեր ունենում են ալերգիկ ռեակցիաներ:

Ի՞նչ է կարելի երեխային ուտել և ի՞նչ՝ ոչ. այս մասին իր կարծիքն է հայտնել գաստրոէնտերոլոգ, հեպատոլոգ  Սերգեյ Վյալովը: Ըստ նրա՝ սննդի ոլորտում այսօրվա հիմնական խնդիրն արհեստական համերն են, որոնք անհետեւանք չեն թողնում թե մեծահասակների եւ թե երեխաների առողջությունը: Բժշկի դիտարկմամբ՝ արհեստական համերը նախեւառաջ հանգեցնում են ճարպակալման:

Այլ հոդվածներ …

Գովազդ