Երեխաները սիրում են համտեսել այն կերակրատեսակները, որոնք համարվում են արագ սնունդ և բոլորովին օգտակար չեն փոքրիկի օրգանիզմի համար:
Ավելին՝ դրանք կարող են խաթարել ստամոքսի աշխատանքը, ինչպես նաև օրգանիզմ մատակարարել անցանկալի հավելանյութեր ու սննդային բաղադրիչներ: Խոսքն այս դեպքում նաեւ չիփսի մասին է: Հաճախ խանութում կտեսնեք չիփս պահանջող փոքրիկի, որի կամակորությունը կանխելու համար մայրիկը ստիպված գնում է կամ պարզապես չի մերժում երեխայի ցանկությունը:
«Իմ փոքրիկ»-ն այս բաղադրատոմսով կփորձի բավարարել թե փոքրիկի և թե մայրիկի պահանջը: Ձեզ ենք ներկայացնում տնային պայմաններում չիփս պատրաստելու տարբերակ, որից օգտվելով՝ կուրախացնեք փոքրիկին, դուք էլ չեք մտահոգվի, որ նրան վնասակար սնունդ եք մատուցում։
Ինչ է հարկավոր
Լավաշ (2 հատ) - 200 գ
Բուսական յուղ - 2 ճաշի գդալ
Քաղցր կարմիր պղպեղ - 1.5 թեյի գդալ
Ինչպես պատրաստել
Լավաշը հարկավոր է մկրատով կտրատել խորանարդաձև: Այնուհետև ավելացնել բուսական յուղ և լավ խառնել ձեռքերով, որպեսզի բոլոր խորանարդիկները պատվեն բուսայուղով:
Համեմել պղպեղով: Դնել ջեռոցի մեջ, թողնել 7-10 րոպե 180 ջերմաստիճանի տակ:
Եթե ջեռոցն ունի հովացնելու ֆունկցիա, ապա վերջում կարելի է հովացնել չիփսերը ու ևս մեկ անգամ խառնել:
Բարի ախորժակ



