Ինչ է հարկավոր
Կաթ - 250 մլ
Սերուցք (33-35%) - 250 մլ
Ձվի դեղնուց - 4-6 հատ
Շաքարավազ - 80-90 գ
Վանիլային շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
Ինչպես պատրաստել
Կաթսայի մեջ լցնել կաթը և հասցնել եռման աստիճանի: Այնուհետև հանել կրակի վրայից և թողնել սառչի:
Ձվի դեղնուցին հարկավոր է ավելացնել շաքարավազ, վանիլին և լավ հարել բլենդերով, հարիչով կամ պատառաքաղով: Զանգվածը անընդհատ խառնելով` դանդաղորեն լցնել կաթը:
Ստացված զանգվածը դնել մարմանդ կրակի վրա, տաքացնել` անընդհատ խառնելով փայտե գդալով մինչև փոքր-ինչ պնդանա:
Որպեսզի հասկանաք՝ կրեմը պատրաստ է, թե ոչ, հարկավոր է գդալի հետևի մասին մատով հետք թողնել: Եթե հետք մնաց, ուրեմն պատրաստ է:
Կրեմը հովացնել ու դնել սառնարանում։
Ամանի մեջ լցնել սերուցքը (սլիվկի) և հարել, մինչև ստացվի փափուկ զանգված: Սառեցրած կրեմին ավելացնել սերուցքը և հարել: Ամբողջական զանգվածը լցնել պլաստմասե տարայի մեջ, փակել կափարիչով: Դնել սառցարանը 40-60 րոպե:
Սառեցված զանգվածը հարկավոր է հանել սառցարանից, հարել հարիչով կամ բլենդերով (հարելը վերացնում է սառցե կտորները, և պաղպաղակը դարձնում միատարր): Նորից դնել սառցարան 40-60 րոպե: Այնուհետև հանել սառցարանից և կրկին հարել: Դնել սառցարանը ևս 2-3 ժամ:
Մատուցելուց առաջ կարող եք ավելացնել հատապտուղ, միրհ, ընդեղեն:
Բարի ախորժակ