Գարեձավարով, դդումով և գազարով շիլա

 

Ինչ է հարկավոր

Գարեձավար - 1 բաժակ

Ջուր - 2 բաժակ

Գլուխ սոխ - 1 հատ

Գազար - 1 հատ

 Փափուկ դդում - 300 գ.

Աղ, պղպեղ - մի փոքր

Ընկույզ - ըստ ցանկության

Բուսական յուղ` բանջարեղենը տապակելու համար

 

Ինչպես պատրաստել

Հարկավոր է լվանալ գարեձավարը, լցնել 600 մլ ջրի մեջ և թողնել 1 գիշեր: Այնուհետև ջուրը թափել:

Ձավարի վրա ավելացնել 2 բաժակ ջուր, մանր քերած դդումը, հասցնել եռման աստիճանի: Ցածրացնել կրակը և եփել փակ կափարիչով մինչև 40 րոպե: Ընթացքում խառնել:

Այդ ընթացքում բուսական յուղի մեջ ավելացնել քերած գազարը և մանր կտրատած սոխը: Տապակել մինչև փափկելը: Տապակած բանջարեղենը ավելացնել գրեթե պատրաստ ձավարին:

Աղ և պղպեղ անել ըստ ցանկության, համեմել ընկույզով: Բոլորը թողնել մարմանդ կրակի վրա 10 րոպե և մատուցել:

 

Բարի ախորժակ