Ինչ է հարկավոր
Կաթ - 1 լ
Եռացրած ջուր - 400 մլ
Կարտոֆիլ - 400 գ
Ծաղկակաղամբ - 400 գ
Գազար - 100 գ
Եգիպտացորեն - 300 գ
Կարագ - 20 գ
Աղ - մի փոքր
Ինչպես պատրաստել
Հարկավոր է լավ լվանալ գազարը, կարտոֆիլը և ծաղկակաղամբը: Գազարի և կարտոֆիլի կեղևը հեռացնել և կտրատել մանր խորանարդիկներով: Ծաղկակաղամբը մանրացնել` բաժանելով մանր ծաղիկները: Կաթը հարկավոր է եռացնել և հանել սերը:
Ջուրը ևս հասցնել եռման աստիճանի և աղ անել: Այնուհետև ավելացնել կարտոֆիլը և ծաղկակաղամբը, իսկ եռալուց հետո` գազարը: Եփել այնքան, որ եռա ու դառնա կիսաեփ: Հարկավոր է ավելացնել եռացրած տաք կաթը և շարունակել եփել, մինչև պատրաստ կլինի ապուրը: Վերջում ավելացնել եգիպտացորենը և եռացնել:
Թողնել 15 րոպե ու մատուցել:
Բարի ախորժակ



