Կաթնաշոռով և գազարով թխվածք

Ինչ է հարկավոր

Կաթնաշոռ (երեխաների համար նախատեսված կամ սովորական) - 500 գ

Ձու - 4 հատ

Մրգահյութ - 3 ճաշի գդալ

Թթվասեր (20%) - 2 ճաշի գդալ

Օսլա - 2 ճաշի գդալ

Գազար (միջին չափսի) - 1 հատ

Վանիլին

Չամիչ - ըստ ցանկության

 

Ինչպես պատրաստել

 

Առանձնացնել ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցը: Ամանի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ձվի դեղնուցը, մրգահյութը, թթվասերը, օսլան, վանիլինը, և ամբողջը լավ հարել: Սպիտակուցը հարել առանձին: Գազարը հարկավոր է լվանալ և անցկացնել քերիչով: Ստացված զանգվածին խառնել գազարը և չամիչը: Ամբողջը խառնել, լցնել տարայի մեջ և դնել ջեռոցը: Եփել 180-200 ջերմաստիճան տաքությամբ, 30-40 րոպե:

 

Բարի ախորժակ