Սննդարար և համեղ մանկական աղցաններ (մաս 2)

1.  Աղցան «Ծիածան»


Տարիք: 2+
Նկարագրություն: Գունավոր շերտերով աղցան, որ հիշեցնում է ծիածան՝ քաղցրությամբ և վիտամիններով լի։

Օգուտներ: Բազմաբնույթ վիտամիններ, մարսողության բարելավում։

Բաղադրիչներ.

  • Գազար (քերած)

  • Բողկ (կարմիր)

  • Կաղամբ (կտրատված կամ քերած)

  • Ելակ կամ մոշ (վերևի շերտի համար)

  • Յոգուրտ կամ թթվասեր (որպես սոուս)

Պատրաստման եղանակը.
Աղցանը շարել գունավոր շերտերով՝ ծիածանի տեսքով։ Վրան՝ մի գդալ յոգուրտ կամ թթվասեր։

 


 

2. Աղցան «Նապաստակ»

 

Տարիք: 2+
Նկարագրություն: Աղցան զվարճալի նապաստակի ձևով՝ պանրիկ աչքերով և գազարե ականջիկներով։

Օգուտներ։ Բարձր կալցիումի ու սպիտակուցի աղբյուր։

Բաղադրիչներ.

  • Խաշած գազար

  • Խաշած կարտոֆիլ

  • Վարունգ

  • Ձու

  • Կաթնաշոռ

  • Մի փոքր աղ կամ ձիթապտղի յուղ

Պատրաստում.
Բաղադրիչները խառնել և աղցանը ձևավորել նապաստակի տեսքով՝ գազարն օգտագործելով որպես ականջիկ, ձուն՝ որպես աչք։

 


 

3. Աղցան հավով և պանրով

 Տարիք: 2.5+
Նկարագրություն: Սպիտակուցով հարուստ նրբաճաշակ աղցան։

Օգուտներ։ Մկանային զարգացում, էներգիա ակտիվ խաղերի համար։

Բաղադրիչներ.

  • Եփած հավի կրծքամիս (մանր կտորներ)

  • Պանիր (կտրտած կամ քերած)

  • Եփած բրոկոլի կամ կաղամբ

  • Քերած գազար

  • Յոգուրտ կամ թեթև մայոնեզ (կամ հունական յոգուրտ)

Պատրաստում.
Աղցանը խառնել, մատուցել գունավոր ամանի մեջ կամ կենդանու տեսքով։

 


 

4. «Քաղցր» աղցան 


Տարիք: 2.5+
Նկարագրություն: Թեթև քաղցր աղցան պանրիկով ու խառը մրգերով՝ բալիկների ուրախության համար։

Օգուտներ։  Թարմ մրգեր, էներգիա և ոսկրերի ամրացում։

Բաղադրիչներ.

  • Պանիր (սպիտակ՝ լոռի կամ չթթված)

  • Խնձոր

  • Տանձ

  • Սալորաչիր (նախապես ջրում պահած)

  • Ընկույզ կամ նուշ (մանրացված)

Պատրաստում.
Բաղադրիչները խառնել և մատուցել փոքրիկ պալետով՝ «քաղցր աղցանի» տեսքով։ Սա լավ է նախաճաշի կամ թեթև ընթրիքի համար։

 


 

5. Աղցան «Տատիկի այգի» 

 Տարիք: 2+
Նկարագրություն: Թարմ և  համեղ աղցան, որ հիշեցնում է տատիկի այգին։

Օգուտներ։  Օրգանական վիտամիններ, մարսողության բարելավում։

Բաղադրիչներ.

  • Թարմ վարունգ

  • Տոմատ

  • Քերած գազար

  • Խաշած ձու

  • Սեզոնային կանաչի (հաղարջի տերև, մաղադանոս, սամիթ)

  • Ձիթապտղի յուղ կամ տնական մածուն

Պատրաստում.
Բոլոր բաղադրիչները մանրացնել, խառնել մածունով կամ ձիթապտղի յուղով։