Բաղադրիչներ.
1/2 բաժակ հնդկաձավար
1 բաժակ ջուր կամ կաթ,
1 փոքր բանան՝ մածված
Աղացած համեմունք (ընտրովի՝ սպիտակ համեմունք կամ դարչին)
Մեղր (համտեսի համար՝ միայն 1 տարեկանից բարձր երեխաների համար)
Պատրաստման եղանակը.
Փոքրիկ կաթսայի մեջ ավելացնել մաքրված հնդկաձավարը և կաթը (կամ ջուրը): Եփել 10-15 րոպե՝ մինչև հնդկաձավարը փափկի և հեղուկը ներծծվի։ Բանանը պատառաքաղով տրորել։
Երբ հնդկաձավարը պատրաստ լինի, հանել կրակից և խառնել բանանը, դարչինը (եթե օգտագործում եք) և մեղրը (եթե ցանկանում եք)։ Թողնել մի քանի րոպե հովանալու համար։
Այս խյուսը հարուստ է երկաթով, բուսական սպիտակուցներով և բանանի կալցիումով, որը երեխաներին շատ է անհրաժեշտ: