Հնդկաձավարով կաթնային խյուս՝ բանանով և դարչինի համեմունքով

Բաղադրիչներ.

  • 1/2 բաժակ հնդկաձավար

  • 1 բաժակ ջուր կամ կաթ,

  •  1 փոքր բանան՝ մածված

  • Աղացած համեմունք (ընտրովի՝ սպիտակ համեմունք կամ դարչին)

  • Մեղր (համտեսի համար՝ միայն 1 տարեկանից բարձր երեխաների համար)

Պատրաստման եղանակը.

  Փոքրիկ կաթսայի մեջ ավելացնել մաքրված հնդկաձավարը և կաթը (կամ ջուրը): Եփել  10-15 րոպե՝ մինչև հնդկաձավարը փափկի և հեղուկը ներծծվի։ Բանանը պատառաքաղով տրորել։

  Երբ հնդկաձավարը պատրաստ լինի, հանել կրակից և խառնել բանանը, դարչինը (եթե օգտագործում եք) և մեղրը (եթե ցանկանում եք)։ Թողնել մի քանի րոպե հովանալու համար։

Այս խյուսը հարուստ է երկաթով, բուսական սպիտակուցներով և բանանի կալցիումով, որը երեխաներին շատ է անհրաժեշտ: