Ինչ է հարկավոր
Ալյուր - 350 գ
Կարտոֆիլի օսլա - 30 գ
Ձու - 1 հատ
Աղ - մի պտղունց
Ջուր - 300 գ
Կաթնաշոռ - 900 գ
Ձու - 2 հատ
Չամիչ - 200 գ
Շաքարավազ - 150 գ
Վանիլին - 15 գ
Աղ - մի պտղունց
Ինչպես պատրաստել
Հարկավոր է պատրաստել խմոր, այնուհետև հունցել այնքան, որ լինի էլաստիկ: Թողնել փայլաթիթեղի տակ 20-30 րոպե, որպեսզի խմորը հանգստանա:
Այդ ընթացքում հարկավոր է պատրաստել միջուկը: Դրա համար անհրաժեշտ է հարել ձուն, ավելացնել կաթնաշոռը, շաքարավազը, վանիլինը, մի պտղունց աղն ու չամիչը եւ լավ խառնել:
Խմորը հարկավոր է բացել բարակ, կտրել շրջանակաձև, մեջտեղի հատվածում դնել պատրաստված միջուկը, այնուհետև ամրացնել խմորի կողքերը, և դասավորել ալյուր ցանած տախտակի վրա:
Պատրաստված բլիթները հարկավոր է եփել աղ արած, եռացող ջրի մեջ 10 րոպե: Մատուցելուց առաջ ցանել շաքարի փոշի և մատուցել թթվասերով:
Բարի ախորժակ:



