Բաղադրությունը
1 բաժակ թարմ սպանախի տերևներ՝ լվացված և կտրատած,
100 գրամ միս (հավի, տավարի)` մանր կտրատած,
1 փոքր կարտոֆիլ՝ կեղևազատված և խորանարդաձև կտրատած,
1 փոքր գազար՝ կեղևազատված և խորանարդաձև կտրատած,
1 փոքր սոխ, մանր կտրատած,
1 պճեղ սխտոր, մանր աղացած (ըստ ցանկության),
1 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,
2 բաժակ ջուր կամ ցածր նատրիումի հավի արգանակ,
Մի պտղունց աղ (ըստ ցանկության, 9 ամսականից բարձր երեխաների համար)։
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բանջարեղենները լվացեք և մաքրեք ըստ անհրաժեշտության:
Սպանախի տերևները մանր կտրատել ու մի կողմ դնել։
Փոքր կաթսայի մեջ միջին ջերմության վրա տաքացրեք ձիթապտղի յուղը:
Ավելացրեք մանր կտրատած միսը և եփեք մինչև ամբողջությամբ եփվի:
Կաթսայի մեջ ավելացրեք սոխը և սխտորը (եթե օգտագործում եք), կարտոֆիլն ու գազարը և շարունակեք եփել մոտ 5 րոպե՝ երբեմն խառնելով։
Լցնել ջրի կամ ցածր նատրիումի հավի արգանակի մեջ:
Խառնուրդը բերեք եռման աստիճանի, ապա կրակն իջեցրեք նվազագույնի և թողեք եփվի մոտ 15-20 րոպե, կամ մինչև բանջարեղենը փափկի, և միսը լիովին եփվի:
Կաթսայի մեջ ավելացրեք կտրատած սպանախը և եփեք ևս 5 րոպե, մինչև սպանախը թառամի և ամբողջությամբ լուծվի ապուրի մեջ:
Թույլ տվեք, որ ապուրը սառչի մինչև ապահով ջերմաստիճան, նախքան երեխային մատուցելը: Մնացած մասը կարող եք պահել հերմետիկ տարայի մեջ սառնարանում մինչև 2 օր։
Միշտ խորհրդակցեք ձեր մանկաբույժի հետ՝ նախքան ձեր երեխային նոր սնունդ ներկայացնելը:
Համոզվեք, որ բոլոր բաղադրիչները թարմ են և որակյալ:
Նոր բաղադրիչներ ներմուծելիս համոզվեք, որ ձեր երեխան ալերգիկ ռեակցիաներ չունի: