Սպանախով և մսով ապուր

Բաղադրությունը

1 բաժակ թարմ սպանախի տերևներ՝ լվացված և կտրատած,

100 գրամ միս (հավի, տավարի)` մանր կտրատած,

1 փոքր կարտոֆիլ՝ կեղևազատված և խորանարդաձև կտրատած,

1 փոքր գազար՝ կեղևազատված և խորանարդաձև կտրատած,

1 փոքր սոխ, մանր կտրատած,

1 պճեղ սխտոր, մանր աղացած (ըստ ցանկության),

1 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,

2 բաժակ ջուր կամ ցածր նատրիումի հավի արգանակ,

Մի պտղունց աղ (ըստ ցանկության, 9 ամսականից բարձր երեխաների համար)։

 

Պատրաստման եղանակը

Բոլոր բանջարեղենները լվացեք և մաքրեք ըստ անհրաժեշտության:

Սպանախի տերևները մանր կտրատել ու մի կողմ դնել։

 

Փոքր կաթսայի մեջ միջին ջերմության վրա տաքացրեք ձիթապտղի յուղը:

Ավելացրեք մանր կտրատած միսը և եփեք մինչև ամբողջությամբ եփվի:

Կաթսայի մեջ ավելացրեք սոխը և սխտորը (եթե օգտագործում եք), կարտոֆիլն ու գազարը և շարունակեք եփել մոտ 5 րոպե՝ երբեմն խառնելով։

Լցնել ջրի կամ ցածր նատրիումի հավի արգանակի մեջ:

Խառնուրդը բերեք եռման աստիճանի, ապա կրակն իջեցրեք նվազագույնի և թողեք եփվի մոտ 15-20 րոպե, կամ մինչև բանջարեղենը փափկի, և միսը լիովին եփվի:

Կաթսայի մեջ ավելացրեք կտրատած սպանախը և եփեք ևս 5 րոպե, մինչև սպանախը թառամի և ամբողջությամբ լուծվի ապուրի մեջ:

 

Թույլ տվեք, որ ապուրը սառչի մինչև ապահով ջերմաստիճան, նախքան երեխային մատուցելը: Մնացած մասը կարող եք պահել հերմետիկ տարայի մեջ սառնարանում մինչև 2 օր։

 

Միշտ խորհրդակցեք ձեր մանկաբույժի հետ՝ նախքան ձեր երեխային նոր սնունդ ներկայացնելը:

Համոզվեք, որ բոլոր բաղադրիչները թարմ են և որակյալ:

Նոր բաղադրիչներ ներմուծելիս համոզվեք, որ ձեր երեխան ալերգիկ ռեակցիաներ չունի: